Pas på dit murstenshus med en facaderens

Giv din mursten facade en skånsom facaderens.

En facade af gamle mursten kræver skånsom facaderens.

De fleste danske boligejere er enige om, at det er vigtigt at give deres bolig en facaderens. Men det er dog ikke alle, der er klar over, hvilken metode, der er bedst. Således anvender flere metoder som tør sandblæsning eller kemiske behandlinger, der kan være med til at ødelægge facaden og arkitekturen på din bolig.

Og det er særligt gamle huse i mursten, der er i fare for at stå tilbage med en ødelagt facade, hvis du anvender førnævnte metoder. Derfor er det essentiel, at du vælger den rette facaderensning til din bolig, så din facade kan holde sig pæn og præsentabel.

Undgå skader på mursten under facaderensning

Der findes flere løsning, der kan tages i brug, når du ønsker at rense facaderne på din bolig. Men det er som sagt ikke alle, der er lige gode for murstene. Er murstene ældre, er de nemlig mere sarte over for hårdhændede behandlinger som sandblæsning og kemiske behandlinger. Under en murstensrens skal man derfor være særlig opmærksom på vandtryk og hvilke behandlingsmidler der anvendes.

En af måderne man kan bruge involverer en såkaldt fladstråledyse til rengøring. Dette vil typisk sikre en mere ensartet rensning som ikke efterlader trælse mærker. Denne behandlingsform kræver masser af vand men er generelt mere skånsom overfor murværket. Hvis der kommer skader og man nedbryder stenenes overflade, kan det nemlig resultere i frost- og fugtskader.

Hvis du er i tvivl om hvordan arkitekturen kan forlænges igennem en facaderens, så kan det også være en fordel at spare med en specialist. Dette gælder også i forhold til efterbehandling, hvor det anbefales at bruge en imprægnering. En imprægnering er med til at beskytte de ellers gamle mursten mod tilsmudsning og andre murstensskader.

Der er med andre ord flere ting man skal være opmærksom på, når man vil give sin gammel arkitektur af mursten en opfriskning. Derfor anbefaler vi, at konsultere med et firma så som AlgeTeknik, der har speciale indenfor facaderens og algebehandling.