Fem gode tips til det arkitektoniske soveværelse

En seng i et flot og arkitektonisk soveværelse.

Arkitektur og design går hånd i hånd. Men ligesom det er vigtigt at dit nye bolig har et flot ydre, ligeså vigtigt er et flot indre, hvor indretningen og designet går op i en højere enhed. En god indretning med de rette møbler kan nemlig få arkitekturen i dit byggeri til at skinne igennem. Det er dog også vigtigt, at vælge nogle møbler, som du føler dig godt tilpas med og som skaber stemning i dit hjem. Dette gælder især for soveværelset, som er det rum hvor vi opholder os i over halvdelen af vores liv.

Soveværelset er det sidste, du ser, inden du falder i søvn om aftenen, og det første du ser, når du vågner om morgenen. Derfor er det klart at foretrække, at soveværelset fremstår visuelt behageligt. Æstetikken skal dog forenes med nogle praktiske krav til værelset, så som en god seng, som giver dig den nattesøvn, du har brug for. Har du svært ved at forene det logistisk nødvendige med det visuelt indbydende, så læs med i denne guide. Vi har samlet fem praktiske tips til indretningen, som vil tage sig godt ud i ethvert soveværelse.

Vælg en elevationsseng for maksimal komfort

Det er oplagt at starte med sengen, for søvn er kernen i soveværelset. Når du skal vælge en seng, er der mange ting, der skal gå op i en højere enhed, og du har mange forskellige muligheder. Når vi i denne guide fremhæver elevationssengen, skyldes det, at en elevationsseng kan være en både sund og komfortabel erstatning til andre mere klassiske sengetyper. En elevationsseng er delt op i tre stykker, hvoraf de to yderste – hovedgærdet og fodenden – kan hæves og sænkes. Dette giver dig rig mulighed for at justere sengen efter netop dine behov, og således kan en elevationsseng være vejen til en væsentligt forbedret nattesøvn.

Boksmadrasser i enkle og stilrene designs

Ønsker du ikke en elevationsseng, men vil du ikke gå på kompromis med komfort og design, kan en boksmadras være det rette valg for dig. En boksmadras er – på grund af sit meget enkle look – en meget stilfuld seng, som vil passe godt ind i alle soveværelser. Boksmadrasser er typisk fremstillet i sorte eller grå nuancer, således at de nemt spiller sammen med rummets øvrige interiør. De kan være meget forskellige at ligge i, hvilket skyldes, at de findes i forskellige hårdheder og med varierende polstring. Derfor er det en god idé at sætte lang tid af til at prøve senge i butikken, inden du køber. Se også et pænt udvalg af madrasser og senge her.

Praktisk og elegant sengebord

Det kan være en stor fordel at have et sengebord stående ved sengen til opbevaring af læsestof, vækkeur, vandglas osv. Du kan gå klassisk til værks og vælge et natbord med en lille skuffe, men du kan også gøre soveværelset mere moderne ved at købe et natbord, som monteres på sengen. Disse typer af sengeborde findes bl.a. i sortbejdset eg og vil ikke bare tilføje soveværelset et lækkert finish, de sparer også plads sammenlignet med almindelige sengeborde.

Diskret sengelampe til montering på sengerammen

Hvis der er noget, der kan ødelægge et billede af et æstetisk rum, så er det frit hængende ledninger. Dette problem kan du komme uden om ved at udskifte den almindelige væglampe med en sengelampe, der sidder fast på sengerammen, hvilket betyder, at den bliver en integreret del af sengen. Denne løsning er yderst diskret og giver dig samtidigt en perfekt belysning.

Sæt prikken over i’et med et flot spejl

Du gør dig selv en tjeneste ved at hænge et spejl op i soveværelset. Ikke alene er det både praktisk og æstetisk, det fjerner også noget af trykket fra spejlet på badeværelset, hvilket betyder lidt mindre stress om morgenen. Vælg eksempelvis et spejl med en minimalistisk, sort ramme, og se dit enkle, men visuelt imponerende soveværelse blive fuldendt.

Ovenstående fem produkter er blot nogle af de ting, der ville have en positiv indflydelse på dit soveværelse og arkitekturen i dit hjem. Markedet er stort, og det handler bare om at gå på opdagelse.