Garderobeskabe indbyggede i husets vægge er mere populært

indbygget garderobeskabe i nye huseDet er stadig mere populært at opbevare sokker, jakker, bukser og resten af den beklædning, man kan i have i sin garderobe, inde i husets vægge. Skabe, der er bygget ind i husets vægge bliver mere og mere populært i Danmark, på trods af, at det er et meget gammel fænomen. De indbyggede skabe har nemlig været i Danmark i mange årtier, men det er først for alvor nu, de bliver inkorporeret i husets arkitektur allerede fra start. Det ser man især hos nybyggere, der idag stiller større krav til design og arkitektur, når drømmehuset skal bygges.

Nemmere at bygge integrerede garderobeskabe i nye huse

Gamle murstensbygninger har typisk ikke et optimalt arkitektonisk design, når det kommer til at få integreret garderobeskabe (her). De gamle mursten er solide, og gør det derfor svært at flytte på væggene, da mange af dem er bærende, hvorved den enkelte bolig altså i nogle tilfælde direkte vil tage skade, hvis man forsøger at indarbejde et garderobeskab i den væg, der er i det enkelte værelse.

Sådan er det dog ikke for nyere huse. Mange nye huse bygges med fokus på, at skillevægge imellem to værelser skal have plads til en garderobe. Det gør, at der i mange tilfælde ikke er særlig meget pladsspild i den enkelte bolig, fordi hver eneste væg også har et funktionelt formål, hvorved man altså ikke skal bruge flere kvadratmeter i rummet. Dermed optimal udnyttelse af rummets størrelse.

To værelser kan dele samme garderobeskab

En af de nyeste trends inden for garderobeskabe og arkitektur er at skille to værelser ved hjælp af et skab. Hermed deler man altså samme skab i to rum, som dog kan have to dimensioner. Denne funktion er ofte nyttig, hvis man har et kontor ved siden af sit værelse, hvor den ene del af garderobeskabet altså kan være til tøj og anden beklædning, mens den anden side indeholde kontorartikler.