Skal du have kontor i din bolig?

Arkitekt giver tips til kontormøbler og indretningEr du iværksætter, ansat, ejer en bolig eller bor til leje? Der kan være mange gode grunde til at have et hjemmekontor, hvor du i faste og trygge rammer, kan sidde og arbejde med de opgaver og ting som du interesserer dig for. I denne artikel får du en række gode tips, hvis et kontor i hjemmet er på agendaen, i håb om at det kan give dig lidt ekstra inspiration med på vejen og samtidig sætte nogle tanker igang.

Tips til indretning af dit hjemmekontor

Idag er det ikke unormalt at man kan have en til flere hjemmearbejdsdage, hvilket er noget som flere virksomheder idag tilbyder. Det giver ikke kun mere fleksiblitet, det er også ideelt for familier der ønsker at tilbringe mere tid sammen. Men hjemmearbejde kræver også en velindrettet arbejdsplads, så man kan arbejde ligeså effektivt, og bliver motiveret til at arbejde. Det er med andre ord vigtigt at den rette indretning og de rigtige redskaber er tilstede, for at arbejdet kan udføres optimalt.

Indret et kontor der giver din kreativitet et løft

Alt afhængig af hvad dit arbejde består er, er det altid en god idé at finde det sted i boligen, der kan give dig arbejdsro, og plads til at bruge din kreativitet. Det behøves ikke nødvendigvis være et separat rum, det kan også et hjørne i stuen, i haven eller noget helt tredje. Herefter bør du gøre dig nogle vigtige overvejelser i forhold til indretningen. Har du svært ved at komme på gode indretningsideer, så er nettet et oplagt sted at indhente mere inspiration. Her kan du nemlig få masser af forslag og ideer til hvordan et hjemmekontor kan se ud.

Find inspiration i arkitekttegnede kontormøbler

Møbler har igennem tiden ændret sig markant i både materiale, form og stil. Idag ser vi alt fra kompakte kontorer som er indbygget i garderobeskabe til kontorstole og skriveborde der i højere grad tager højde for ergonomi. Udviklingen indenfor arkitekttegnede kontormøbler er for alvor kommet frem, og det giver dig endnu flere muligheder for at indrette dit kontor, som samtidig er i harmoni med resten af boligen. Flere arkitekter har også udviklet modulbaseret reolsystemer, hvor du løbende at bygge på, f.eks. med et ekstra skab hvis du får mere plads. På den måde behøves du ikke udskifte til en helt ny reol, hvis og når dine boligforhold ændrer sig.

Vælg de rigtige kontorartikler

Sidst men ikke mindst, er det vigtigt at at anskaffe de nødvendige kontorartikler, for at arbejdet kan udføres optimalt. Vi taler A4 papir og kopipapir, skriveredskaber og brevbakker til printere og scannere. Igen afhænger det af hvilke opgaver du sidder med, men har man et kontor er kontorartikler altid en nødvendighed.